Tiramisu met sinaasappel en chocolade

Tiramisu met sinaasappel en chocolade

Recette Tiramisu met sinaasappel en chocolade
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

Bereid het roommengsel voor de tiramisu: was de sinaasappel goed en rasp de schil.
Klop met de mixer de suiker en de eierdooiers tot een schuimige massa, voeg daar de Mascarpone van Galbani aan toe en klop het geheel verder op samen met de geraspte sinaasappelschil.
Klop ook de eiwitten goed stijf en meng ze vervolgens voorzichtig door het roommengsel van eigeel en mascarpone. Zet het geheel even aan de kant.
 
Drenk de lange vingers in het sinaasappelsap en leg er 10 in een platte schaal. Schenk daar de helft van het roommengsel over en 50 g pure chocoladeschilfers.
Leg daar de overgebleven, in het sinaasappelsap gedrenkte lange vingers op, dek af met de rest van het roommengsel, besprenkel met cacaopoeder en versier met pure chocoladeschilfers en gekonfijte sinaasappelschijfjes.
Bewaar de tiramisu in de koelkast tot u deze serveert.
 
Tip: Was twee sinaasappels voor de decoratie, snijd ze in schijfjes en leg ze in een antiaanbakpan samen met 100g suiker en 100 ml water. Breng dit aan de kook en laat zacht doorkoken totdat het water ingekookt is en de suiker begint te karamelliseren. Laat ze daarna volledig afkoelen.