Tiramisu met drie soorten chocolade

Tiramisu met drie soorten chocolade

Recette Tiramisu met drie soorten chocolade
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

Rasp de witte chocolade met een dunschiller.
 
Laat de melkchocolade en de pure chocolade in aparte pannen smelten in de melk.
 
Snijd de plakken Bretonse cake in de vorm van de bodem van uw glas.
 
Splits de eieren.
 
Klop de eierdooiers met de kristalsuiker op en voeg daaraan de mascarpone toe.
 
Verdeel de mascarpone in twee porties en voeg aan elke portie de melkchocolade en de pure chocolade toe.
 
Werk de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel met melkchocolade en doe hetzelfde met het mascarponemengsel met pure chocolade.
 
Leg op de bodem van een glas de stukjes Bretonse cake, daarop eerst de mascarpone met pure chocolade en daarna de mascarpone met melkchocolade. Zet het glas een paar uur, bij voorkeur 12 tot 24 uur, op een koele plaats.
 
Serveer met de geraspte witte chocolade.
 
Tip: u kunt chocoladeschilfers van beide chocoladesoorten in de mascarpone doen. Maak dit recept nog vaker met de lightversie van de mascarpone van Galbani.