Salade caprese met avocado

Gekoppeld aan thema

Gekoppeld aan thema

Salade caprese met avocado

Recette Salade caprese met avocado
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

·         Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, pel ze en snijd ze in plakjes. Besprenkel ze onmiddellijk met citroensap en meng het geheel goed.
·         Snijd de tomaten en de bollen mozzarella in plakjes.
·         Schik alle ingrediënten op een grote schaal of op vier afzonderlijke borden, waarbij u de kleuren afwisselt.
·         Snipper de rode ui fijn en strooi hem over de caprese.
·         Sprenkel er een geutje olijfolie over, en voeg peper en zout toe. Bestrooi het geheel met grof gehakte basilicum (of verscheur de blaadjes met uw vingers).
·         Dien de salade vers op als voorgerecht of lunch – ideaal voor bij een koud buffet.
 
Tip: Als u uw caprese op voorhand bereidt, wacht dan met het zout toe te voegen tot u de salade opdient. Zo drogen de tomaten niet te zeer uit.