Rechthoekige Pizza met Mozzarella en Zalm

Rechthoekige Pizza met Mozzarella en Zalm

Recette Rechthoekige Pizza met Mozzarella en Zalm
Ingrediënten
(Voor 1 personen)
Voorbereiding

Meng de half-volkoren bloem met het gehele water en de verse gist. Voeg het zout als laatste toe, wanneer alle andere ingrediënten perfect gemengd zijn. Vorm een ​​bal, dek het af met een doek en laat het deeg ongeveer 15 minuten rusten.
Spreid het deeg uit aan de bovenkant om een ​​rechthoekige vorm te verkrijgen en vouw het vervolgens: breng de rechterkant naar het midden, dan de linkerkant totdat zij elkaar overlappen. Vouw het bovenste gedeelte van het deeg naar het midden en rol het op op zodat de opening onderaan staat. Herhaal de procedure tot het deeg zacht en glad is. Leg het deeg dan in een grote afgesloten container en leg het voor minstens 12 uur in de koelkast.
De volgende dag, drie uur voor het bakken, breng het deeg weer in vorm (óf rond óf rechthoekig, afhankelijk van het bakblik dat je gebruikt, plaats het deeg in een gesloten en met olie ingevette container en laat het bij kamertemperatuur drie uur rusten.
Rol na drie uur het deeg uit op het met bloem bestoven aanrecht en plaats het op het licht ingevette bakblik. Scheur de Mozzarella Galbani met de hand in stukken, leg hem er bovenop en bak in een voorverwarmde oven op 220°C gedurende ongeveer 12/15 minuten. Haal uit de oven en laat de pizza een paar minuten afkoelen. Verdeel vervolgens een paar theelepels lactosevrije yoghurt, de zalm, geraspte citroenschil en gehakte bieslook erover. Druppel er een beetje olijfolie extra-vergine over voordat je de pizza serveert.