Pizza met Pesto en Tomaten

Gekoppeld aan thema

Pizza met Pesto en Tomaten

Recette Pizza met Pesto en Tomaten
Ingrediënten
(Voor 2 personen)
Voorbereiding

Om het pizzadeeg te bereiden, los de gist op in een beetje warm water en voeg een snufje zout en olie toe. Meng de twee types bloem, maak er een hoop van op het werkblad en duw er een kuiltje in. Plaats hierin het water en de olijfolie en kneed het deeg totdat het glad en elastisch is. Plaats het deeg vervolgens in een grote container, dek af met een vochtig doek en laat rijzen voor 3 uur.
Bedek een bakplaat nu met het deeg. Strooi de in kleine stukjes gesneden Mozzarella Galbani, de Ricotta Galbani (houd één lepel opzij voor later) en de cherrytomaatjes er bovenop.
Bak in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten op 220 °C.
Bereid intussen de verse basilicumpesto door te kloppen de basilicum met de teen knoflook te kloppen of te mengen. Voeg de lepel Ricotta Galbani toe die je apart hebt gehouden,
de geraspte pecorino-kaas en een paar pijnboompitten in de mortel of mixer.
Spreid tenslotte de pesto uit op de pizza en dien gloeiend heet op.