Pannenkoek van courgettes en ricotta

Pannenkoek van courgettes en ricotta

Recette Pannenkoek van courgettes en ricotta
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

     1. Was de courgettes : snij de uiteinden af en snijd de binnenkant eruit indien ze waterig is.
     2. Rasp de courgettes vervolgens met behulp van een grote rasp. Meng de ricotta Galbani met de eierdooiers in een kom. Bewaar het eiwit, dit zal u later nog nodig hebben.
     3. Voeg vervolgens de courgettes als ook melk of yoghurt naar keuze toe. Ook kunt u fijngesnipperde kruiden eronder mengen.
     4. Voeg de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout toe : roer goed om klontjes te vermijden. Breng op smaak met peper.
     5. Voeg de Paesano Galbani kaas toe, klop het eiwit stijf en meng voorzichtig onder de massa, zonder de structuur van het eiwit kapot te maken. U zou een homogene massa moeten verkrijgen die een paar luchtbellen op de oppervlakte vertoont.
     6. Voeg een beetje maïzena toe voor een zachtere textuur.
     7. Smelt een beetje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag.  Giet een laagje deeg in de pan, de grootte van een pannekoek. Bak de pannekoeken 5 minuten aan elke kant, en serveer ze nog warm, dan smaken ze het beste.
 
Tip:
Als alternatief kunt u stukken zalm toevoegen. U kunt ook, als u dat wilt, wat aardappelen toevoegen, in kleine dobbelstenen gesneden en van tevoren even in de pan gebakken.