Mozzarella Cucina-sticks met yoghurt rucola-basilicumsaus

Mozzarella Cucina-sticks met yoghurt rucola-basilicumsaus

Recette Mozzarella Cucina-sticks met yoghurt rucola-basilicumsaus
Ingrediënten
(Voor 2 personen)
Voorbereiding

- Snij de mozzarella Cucina in staafjes. 
- Bereid het paneermeel : meng in een diepe plaat: paneermeel pistache-peder, zout en de cayennepeper. Klop in een andere kom de eieren met een vork en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de mozzarella staafjes door de losgeklopte eieren en dan door de broodkruimels, zodat elke staafje goed bedekt is met broodkruimels. Herhaal indien nodig de procedure: eieren - broodkruimels. Bewaar ze in de koelkast.
- Bereid de rucola-basilicumsaus. Mix basilicum, rucola en olijfolie. Voeg yoghurt, zout en peper toe. Bewaar de saus in de koelkast.     
- Verhit de frituurolie in een friteuse of een diepe koekenpan tot ongeveer 180 ° C.   
- Plaats de mozzarella cucina-sticks in de hete olie en bak tot ze goudbruin zijn, draai ze om als ze halfgaar zijn.
- Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. 
- Eet de knapperige mozzarella-sticks heet, en serveer de joghurt rucola-basilicumsaus ernaast.