Groentenlasagne met mozzarella (zonder oven)

Groentenlasagne met mozzarella (zonder oven)

Recette Groentenlasagne met mozzarella (zonder oven)
Ingrediënten
(Voor 6 personen)
Voorbereiding

* Snipper de ui fijn en snij de groenten in kleine blokjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak alles op redelijk hoog vuur voor 5 min. Voeg de geperste knoflook, oregano, tijm, zout en peper toe, meng alles goed door en bak voor 1 min verder. Voeg dan de tomatenblokjes toe.
Spoel de lege pakjes van de tomatenblokjes met een beetje water uit en giet dit water in de koekenpan ( ongeveer 10 cl in totaal). Laat op zacht vuur 10 min sudderen.
 
* Snij de lasagnebladeren diagonaal in tweeën. Giet de saus grotendeels uit de koekenpan, maar laat een bodem ervan over in de pan. Dek deze af met de driehoeken van lasagnebladeren, dek af met saus en ga zo door. Sluit af met een laag saus. Dek af met een deksel en breng langzaam aan de kook. Laat het geheel voor 15 min op heel laag vuur sudderen.
 
* Laat de mascarpone in de magnetron (30 sec bij 600 W) zacht worden en strijk deze over de lasagne. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de mascarpone, dek af met een deksel en laat nog 2 min verder sudderen, totdat de mozzarella gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de basilicumbladeren.
*Serveer zo snel mogelijk.
 
Tip: Let erop dat de onderste laag saus dik genoeg is zodat de lasagnebladeren niet aan de koekenpan vastbakken tijdens het koken.