Kroketten van Certosa met oregano en coulis van gekonfijte paprika

Kroketten van Certosa met oregano en coulis van gekonfijte paprika

Recette Kroketten van Certosa met oregano en coulis van gekonfijte paprika
Ingrediënten
(Voor 2 personen)
Voorbereiding

- Meng in een kom de Certosa en het ei met behulp van een garde. Voeg de bloem, parmezaan, zout, peper en een beetje geraspte nootmuskaat toe. Zet dit mengsel minstens 30 minuten in de koelkast.  
- Bereid in de tussentijd de coulis. Giet alle ingrediënten in een blender: gekonfijte paprika's, passata, olie, suiker, zout, peper en mix vervolgens. Giet de saus in een kom en bewaar hem in de koelkast.
- Bereid het paneermeel op een diep bord. Bekleed de bodem van het bord met paneermeel, voeg de fijn geraspte citroenschil en de gedroogde oregano toe.     
- Plaats met behulp van een lepel kleine balletjes van het Certosa-mengsel in het paneermeel. Rol ze voorzichtig in het paneermeel zodat ze volledig bedekt zijn en plaats ze op een groot bord of schaal. (Probeer geen perfecte balletjes te maken, het zachte mengsel is moeilijk te vormen maar verstevigt tijdens het bakken.) Bewaar de kroketten gekoeld.    
- Verhit de frituurolie in een friteuse of steelpan tot ongeveer 180 ° C.
- Plaats de kroketten in de olie en bak tot ze goudbruin zijn, draai ze halverwege de gaartijd om. Laat ze op keukenpapier uitlekken.      
- Eet de Certosa-kroketten heet, gedopt in de paprikacoulis.