Ijs Tiramisu

Ijs Tiramisu

Recette Ijs Tiramisu
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

Scheid de eiwitten van het eigeel. Meng de koffie met de Amaretto. Klop de eiwitten op tot een luchtig wit schuim en zet apart.

Klop de eidooiers met de suiker tot de suiker is opgelost en de massa een lichtere kleur krijgt. Voeg hieraan de mascarpone van Galbani toe en meng tot een homogeen mengsel.

Spatel nu de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel.

Bedek de binnenkant van je bakvorm met transparante plasticfolie maar zorg dat je zo weinig mogelijk plooien hebt.

Giet de helft van je bereiding op de tiramisu in de vorm, en leg in het midden één rij met in de koffie gedrenkte lange vingers, over de gehele lengte van de vorm.

Giet nadien de rest van de tiramisubereiding op de vorm.

Plaats 3 uur in de koelkast en plaats dan de rest van de in koffie gedrenkte lange vingers op de vorm.

Plaats nu ten minste 12 uur in de diepvries om een lekker koud ijs te krijgen.

Haal het ijs uit de vorm net voor het opdienen en bestrooi met bitter cacaopoeder. Smullen maar!