Bruschetta’s met ricotta, erwtjes en munt

Gekoppeld aan thema

Bruschetta’s met ricotta, erwtjes en munt

Recette Bruschetta’s met ricotta, erwtjes en munt
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

·         Laat de erwtjes ontdooien in een zeef.
·         Verwarm de oven voor op stand 7 (210 °C) en haal het rooster eruit.
·         Snijd de ciabatta in 16 sneetjes en sprenkel olie over de twee kanten van het brood. Schik de sneetjes op het rooster en laat ze zo’n 5 min. goudbruin worden in de oven (ga regelmatig kijken). Laat ze vervolgens afkoelen op het rooster.
·         Meng ondertussen de erwtjes met de fijngehakte munt, 1 soeplepel olijfolie, peper en zout.
·         Smeer een gulle laag ricotta over de bruschetta’s en garneer ze met de erwtjessalade.
·         Wacht niet te lang met proeven, en geniet ervan bij de aperitief.
Tip: u kunt de bruschetta’s op voorhand grillen, maar wacht met ze te garneren tot bij het opdienen. Zo blijven ze lekker knapperig.