Bruschetta met ricotta en zongedroogde tomaten

Gekoppeld aan thema

Bruschetta met ricotta en zongedroogde tomaten

Recette Bruschetta met ricotta en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

·         Verwarm de oven voor op stand 7 (210 °C) en haal het rooster eruit.
·         Snijd de ciabatta in 16 sneetjes en sprenkel olie over de twee kanten van het brood (gebruik hiervoor de olie waarin de tomaten gemacereerd werden). Schik de sneetjes op het rooster en laat ze in zo’n 5 min. goudbruin worden in de oven (ga regelmatig kijken). Laat ze vervolgens afkoelen op het rooster.
·         Gril ondertussen de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstoffen.
·         Hak de zongedroogde tomaten in grove stukken.
·         Smeer een gulle laag ricotta op de sneetjes brood. Garneer ze met de tomaten en pijnboompitjes en strooi er een snufje peper over.
·         Wacht niet te lang met proeven, en geniet ervan bij de aperitief.
Tip: u kunt de bruschetta op voorhand grillen, maar wacht met ze te garneren tot bij het opdienen. Zo blijven ze lekker knapperig.
Astuce: vous pouvez griller les bruschetta à l’avance, mais garnissez-les au dernier moment pour qu’elles restent bien croustillantes.