Aardbei-mascarpone-ijs

Aardbei-mascarpone-ijs

Recette Aardbei-mascarpone-ijs
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
Voorbereiding

• Plaats de lege afsluitbare diepvriesdoos in de vriezer om voor te koelen.

• Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

• Mix de aardbeien met de suiker helemaal fijn met de staafmixer.

• Doe de mascarpone in een mengkom en doe er de gemixte aardbeien bij. Meng dit met de handmixer tot je een homogene, gladde massa hebt.

• Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het tot ijs, volgens de instructies van uw ijsmachine.

• Zonder ijsmachine: Schep het mengsel in de voorgekoelde diepvriesdoos, sluit de doos af en zet 2 uur in de vriezer. Mix vervolgens met een staafmixer, en ga vooral goed langs de randen van de doos waar het mengsel bevroren is. Herhaal dit nog 2 keer, steeds om de twee uur..
 
Tip:
• Als u het ijs van tevoren hebt bereid en het is nog erg hard, zet het dan een half uur in de koelkast, zo schept het veel beter op!
• Je kan de aardbeien perfect vervangen door ander rood fruit, zoals frambozen.